Entitats


1. SORTIDA DEL CENTRE EXCURSIONISTA A LA VALL DEL FLEQUER

2. TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU

3. ACTES DE LA PENYA BLAUGRANA

4. ACTES DE L'ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET

 


SORTIDA DEL CENTRE EXCURSIONISTA A LA VALL DEL FLEQUER

Com cada primer diumenge de mes, el Centre Excursionista, per mitjà de la Secció de Senders, va portar a cap el 3 de març del 2002 una sortida molt especial i interessant la qual, era conèixer un dels indrets de la Vall del Flaquer, lloc que es localitzen els primers conjunts de tines, tot i que en el cas del Bages, es notable la abundància de tines, barraques i parets de pedra seca, en la Vall del Flaquer es pot considerar excel·lent.

Es va sortir a les 8 hores del matí de l’estatge social, per un grup format de 19 persones, un cop passada la població del Pont de Vilomara i abans d’arribar al Km. 4 de la carretera de Rocafort, es troba un camí a la dreta, el que seguirem i que va al Mas del Flaquer, tot seguit arribarem als torrents que porten el mateix nom.

L’itinerari que vàrem seguir fou les tines de l’Escudelleta, tines del Ricardo, el Flaquer, Casassaies i la Font del Casassaies. Es un recorregut bastant planer i de bon fer, aproximadament hi ha unes 3 hores de recorregut en ple cor del paisatge que l’envolta. Dins de la seva historia és un dels llocs més importants en les construccions de tines i de gran riquesa vinícola.

Les tines de l’Escudelleta esta format per tres conjunts, un de 4 tines, un de 6 i un de 1 sola tina. Les tines del Ricardo, formen un grup de 5, totes elles situades al costat del terreny del Flaquer. Hem de especificar que aquestes construccions són úniques a Catalunya sobre tot en l’àmbit de l’elaboració del vi al mig del camp. La gent del Centre feia temps que esperava amb il·lusió aquesta sortida i que es va donar per satisfeta davant d’un gran potencial i d’un Museu a l’aire lliure de les tines d’aquest zona de les contrades de Sant Vicenç de Castellet. Més endavant portarem a terme noves iniciatives per la descoberta de tines, barraques i parets de pedra seca.

CENTRE EXCURSIONISTA ST. VICENÇ DE CASTELLET
Secció de Senders


TEATRE AMB EL GRUP CUL-I-SEU

Tal com vàrem informar a l’anterior edició del Breny, el grup Cul-i-seu de la nostra població, va presentar el seu últim treball escènic "Els arbres moren drets" d’Alejandro Casona al concurs de teatre de Sant Feliu de Codines. Si haguéssim de dir quina és, una de las millors qualitats que té aquest grup diríem que probablement és la de substituir i improvisar amb rapidesa tots els petits incidents que últimament han sofert.

Si primer, va ser el mes passat en l’obra "Préssec Confitat", aquesta vegada el canvi ha estat en l’obra esmentada al començament, en la qual el paper interpretat per l’actriu Laura Gilabert (en el paper de la secretaria), va haver de ser substituït per un altre de les actrius del Grup Escènic. Tot i el nerviosisme, que hi havia per la circumstància, l’obra va transcorre amb gran dosi de professionalitat.

La majoria dels seus membres fa bastants anys que es dediquen al Teatre; uns, amb d’altres grups de fora de la nostra població, d’altres només aquí, a Sant Vicenç, de totes maneres això ha creat aquesta seguretat i confiança que caracteritza als actors del Cul-i-seu. Aquest grup, l’any passat va aconseguir premis d’interpretació, esperem que aquesta vegada la sort també els acompanyi un cop més.
Des de la nostra redacció els hi desitgem "molta merda".

GEROVA


ACTES DE LA PENYA BLAUGRANA 

Aquest any, la Diada del Soci de la Penya Blaugrana es va fer al Centre Cívic del Pont de Vilomara i va comptar amb l’actuació del veterà Josep GuardiolaEl dissabte 22 de desembre del 2001, la Penya Blaugrana va celebrar el tradicional PRE-NADAL, amb un gran sopar a l’Hotel Pere III de Manresa. El sopar va ser molt concorregut a pesar del fred que feia aquells dies, no obstant, l’Orquestra Tropik-Show i Marina varen escalfar l’ambient de fora i també el de dins, amb el seu repertori de cançons ben conegudes per tothom. Bon sopar, molts regals i música per tots els socis i amics que varen omplir el gran menjador de l’Hotel.

El 24 de Febrer d’enguany també es va celebrar la Diada del Soci al Centre Cívic del Pont de Vilomara que va quedar ple de gom a gom amb un èxit sorprenent. L’acte va reunir quatre-centes persones que van gaudir del sopar i de l’actuació del veterà i reconegut cantant Josep Guardiola, el qual amb la seva actuació es va posar el públic a la butxaca fent-los ballar i disfrutar com en els seus millors temps.

La Penya tornà a viatjar aquesta vegada a Itàlia, aprofitant que el dia 26 de Febrer, el Barça jugava el partit de la Copa d’Europa a l’Estadi de la capital italiana, contra el Roma. Poc més de seixanta persones sortien el dilluns al matí per fer nit a Gènova, ja que el dimarts a primera hora es van dirigir cap a Roma per dinar, fer una petita visita a les rodalies i cap a veure el partit.

- El dimecres següent es va fer visita turística al Vaticà, el Coliseu, la Plaça de Venècia, la Plaça d’Espanya i altres indrets del voltant.
- El dijous, es va arribar a Florència al migdia, desprès de dinar, es van fer les tradicionals visites al Duomo, Santa Maria de Fiore, Baptisteri, Plaça de la Signoria, Església de la Santa Creu, etc.

Cal destacar en aquest viatge la presencia de l’avi del Barça, (de Guardiola de Berguedà), personatge molt conegut en l’àmbit barcelonista i de gran renom, ja que ha participat en diferents programes televisius i en gran número d’aconteixaments, tots ells relacionats amb el Barça. L’avi viatjava amb quatre culés més, que desprès de dinar, va fer cinc-cents quilòmetres en tren, per arribar a Bolònia i animar al Barça de Bàsquet que jugava contra l’Skiper, equip de la ciutat. Els quatre valents van ser col·locats darrera mateix de la banqueta del Barça.

- El divendres al matí es varen dirigir cap a Pisa, on desprès de les compres i visites corresponents emprengueren viatge cap a Niça, per sopar i visitar una mica la ciutat, avanç d’anar a dormir.
- El dissabte al matí començava la tornada seguint la costa, fins a Cannes, tot seguit s’agafà l’autopista fins arribar a Llançà, per fer un gran dinar, com a cloenda del viatge.

NOTA DE LA PENYA BLAUGRANA

El passat 22 de Març després d’una breu malaltia, moria el directiu de la Penya Blaugrana en Pere Lluís, personatge que era molt conegut i apreciat per els assistents al Local de la Penya, que anaven a presenciar els partits televisius del Barça, ja que es cuidava del Bar. Els condols des de la Penya, per els seus familiars.


ACTES DE L'ASSOCIACIÓ MUSICAL CASTELLET

MARÇ

Cloenda del Mil·lenari

Caramelles: Dissabte 30 a les 5h de la tarda sortida del Bar Ramoneda
Diumenge 31 a les 8h del matí sortida des de la Plaça Catalunya.

Passejada pels carrers de la població, amb tots els grups de l’entitat, amb un carro adornat, cantant les cançons del moment amb l’actualitat del poble i ballant balls tradicionals.

Cançons: Shin Chan (Cançó de Veri-Veri)
Un món just (I just called to say I love you)

ABRIL

Juguem Cantant a Begues

Diumenge 21, tot el dia. 
Trobada dels grups de petits de les corals de la demarcació “Eix Llobregat” del SCIC. Al matí assaig i jocs. El concert es farà a la tarda, amb la cantata dels “Set Corbs” (Adaptació Maria Martorell).

MAIG

Trobada General de Corals Infantils del Scic al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Diumenge 12 a la tarda concert amb cançons tradicionals.
Estrena Cantata “Transatlàntida” de Baltasar Bibiloni i Miquel Desclot, en motiu del centenari de la mort de Jacint Verdaguer. Trobada amb més de 4.000 nens cantant junts.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet