Entitats


1. ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA (MARÇ 2002)

2. CUL-I-SEU

3. IX CAMINADA POPULAR

4. FESTA DELS TRES TOMBS

 


ACTIVITATS DE LA UNIÓ CICLISTA (MARÇ 2002)

EXCURSIONS PER CARRETERA

Dg. 3 Sant Vicenç – Manresa – Molí de Boixeda – Rajadell (esmorzar) i tornada.Cotxe: Marc Carrasco (50 quilòmetres).

Dg. 10 Sant Vicenç – Monistrol – Olesa (esmorzar) – Vacarisses – Castellbell – Sant VicençCotxe: Sergi Bermejo (50 quilòmetres).

Dg. 17 Sant Vicenç – Marganell – Manresa – Sant Vicenç (a les 8.30h)Foto oficial de la temporada (a les 10h a la Plaça de l’Ajuntament).Esmorzar al Bar Bonachera.Cotxe: José Antonio Milla. (35 quilòmetres). 

Dg. 24 Sant Vicenç – Rocafort – Talamanca (esmorzar) – Navarcles – Manresa – Sant Vicenç.Cotxe: Agustín Milla. (55 quilòmetres).

Dg. 31 Sant Vicenç – Manresa – Súria – Cardona (esmorzar) i tornada.Cotxe: Miquel Trullàs. (75 quilòmetres).

Atenció!
Durant tota la temporada hi haurà tres horaris de sortida:
- La sortida normal serà a les 8.30 hores.
- Hi haurà una sortida anterior a les 8.15 hores, pels qui vulguin anar amb més calma.
- La tercera sortida serà a les 9.15 hores, pels qui no vulguin esmorzar o s’hagin adormit.
- El cotxe sempre anirà amb la sortida normal (8.30) i el lloc de sortida serà el Bar Bonachera.


EXCURSIONS PER MUNTANYA

Dg. 3 Coll dels quatre termes.

Dg. 10 Sant Jaume.

Dg. 17 Castellgalí (sortida a les 8.30 hores).Foto oficial de la temporada (a les 10h a la Plaça de l’Ajuntament).Esmorzar al Bar Bonachera.

Dg. 24 Tatgera – Rocafort.

Atenció!
- L’horari de sortida serà a les 8.30 hores.
- Les excursions seran d’un mínim de 2h 30 minuts.
- Les excursions poden variar el seu recorregut depenent del temps i de les possibles avaries que puguin sorgir.
- És molt important anar ben equipats amb les eines necessàries per fer front a les avaries més comunes, com per exemple punxades, cadenes trencades, etc.


CUL-I-SEU

Un cop més, el grup de teatre del nostre poble "Cul-i-Seu", va actuar fora de les nostres contrades. Aquesta vegada va ser la gent de Navàs qui va poder gaudir de l'obra "Préssec confitat", una obra amb grans dosis d'humor, sa i palpable.

Es tractava d'un intercanvi, ja que per part seva, varen venir a casa nostra l'any passat amb un tema dramàtic de Tennesse Williams anomenat "Un fet esdevingut".

A Navàs hi ha una gran trajectòria teatral, prova d'això és que el públic va ser força nombrós, malgrat coincidir la representació amb la festa dels "Traginers" a Balsareny.

A pesar que feia temps que aquesta obra no es representava i del canvi sobtat d'un dels personatges (Josep Martí va haver de ser substituït pel director de l'obra Pere Anton Lapeña), "Préssec confitat" no va passar inadvertida per un públic, que si bé al principi li va costar una mica entrar en la trama, després hi va participar rient esbojarradament.

D'altra banda, el dia 10 de març, "Cul-i-Seu" es presentarà a concurs a Sant Feliu de Codines amb l'obra "Els arbres moren drets", que vàrem poder veure a casa nostra el passat 2 de desembre. Aquest concurs porta bons records al grup, ja que l'any passat hi van guanyar dos premis amb "Préssec confitat". A veure si podem repetir.


IX CAMINADA POPULAR 

Un any més el Centre Excursionista, col·laborant amb la Festa Major d'Hivern, va organitzar la Caminada Popular per a tothom que volia fer un tomb per les nostres contrades.

Unes vuitanta persones varen començar la ruta, molt semblant a la de l'any passat, que va anar per la vora del riu fins als "Carburos", continuant pel camí ample de Vallhonesta i arribant al Roure Gros del Rubió, molt admirat pels participants. D'aquí es va pujar pel camí de "Les Barraques", dit així ja que n'hi ha moltes i molt ben conservades, fins arribar davant mateix de "Can Miqueló", passant molt a prop de les runes de Can Serracanta, un descobriment que molts santvicentins feien per primera vegada d’aquest monument força antic. Des de "Can Miqueló" es va seguir pel camí tradicional que puja del poble a l'ermita de Sant Pere de Vallhonesta.

Arribats allí, després d'una bona caminada i de força gatzara, els esperava una bona taula, unes bones brases per torrar-se pa i fer cansalada i unes botifarres calentones, doncs la Conxita, el Joan, el Marc, el Jaume i l'Alfons havien tingut cura de que tot estigues a punt per un merescut esmorzar. Tothom va arribar amb força gana i es va espavilar per fer-se les torrades, agafar el menjar i els porrons de vi que no paraven.

Pel que pujaven per primera vegada, hi havia el guia oficial que els ensenyava l'ermita de Sant Pere, coneguda pel seu campanar de doble espadanya. 

Després dels cafès i la visita de rigor per l'indret, els participants van emprendre el retorn tot comentant la caminada, l'esmorzar i el detall de que se'ls regalés una foto de l'ermita nevada, feta el passat desembre. Una bona matinal per repetir-se l'any vinent.

Gerova


FESTA DELS TRES TOMBS

Dissabte 9 i diumenge 10 de març. 
Organitza: Gremi de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet

Programa

Dia 9 de març (dissabte)
§ Tarda a les 16,30 h davant de l’Emissora Municipal (final del C/ Sant Joan), primera exhibició eqüestre de doma clàssica d’alta escola i vaquera, a càrrec del grup JOVES GENETS DELS BAGES I HÍPICA VINYET, MIQUEL SILVA, FRANCISCO GUERRA I GRUP DE BALET MONTSE DE LUNA.

Dia 10 de març (diumenge)
Matí:
§ A les 8’45h. despertada del poble en motiu de la festa

§ A les 9 h. a l’esplanada de la Renfe CONCENTRACIÓ I ESMORZAR per als socis, participants i col.laboradors de la festa

§ A les 9’30 h. COCA I BARREJA davant del monument al Cavall. A LA MATEIXA HORA S’OBRIRÀ UNA Exposició d’Eines de Pagès en miniatura a la Plaça Clavé, a càrrec del Sr. Francesc Ayats i Barcons.

§ A les 11’45h. davant de l’església parroquial, BENEDICCIÓ de cavalls, cavalleries participants i tota classe d’animals.

§ A continuació: gran CERCAVILA I ELS TRES TOMBS a la Plaça Clavé acompanyats per la Banda de Trompetes i Tambors de Reus, Banda de Trompetes i Tambors i Majorettes del Triangle de Sants (Barcelona) i la Banda de Cornetes i Tambors de Can Baró i Majorettes de Barcelona.

§ Per finalitzar els actes del matí, i per primera vegada en aquesta població, al final del C/ Sant Joan, davant de l’Emissora Municipal, PRIMERA EXHIBICIÓ D’ENSINISTRAMENT DE GOSSOS D’ATURA a càrrec dels PASTORS: Pere Ambròs amb el seu gos COMPANY, de Sant Vicenç de Castellet, i Hilario Novillo amb el TIR.

Tarda: 
§ A les 17 h., a la Plaça Clavé, AUDICIÓ DE SARDANES amb la cobla CIUTAT DE MANRESA (Col.labora l’Agrupació Sardanista)

§ A LES 19 h. GRAN BALL DE SANT ANTONI AMB JOAN VILANDENY (exhibició de balls de saló a càrrec de: IRINA I ÀLEX)

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet