L'Ajuntament informa


1. L'AJUNTAMENT POSA EN MARXA LA WEB MUNICIPAL

2. APROVACIÓ DEL PRESSUPOST MUNICIPAL


L'AJUNTAMENT POSA EN MARXA LA WEB MUNICIPAL

Presentació de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet a la Biblioteca PopularEl passat diumenge 3 de febrer a les 12 del migdia va tenir lloc a la biblioteca popular l’acte de presentació pública de la web oficial de l’Ajuntament de Sant Vicenç. L’obertura de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde Joan Montsech i de la regidora de Serveis Socials, Comunicació i Acció Cívica, Rosa Martín. 

A continuació Ramon Barlam, especialista en telemàtica educativa va fer una exposició sobre els canvis socials i de mentalitat que han aportat les noves tecnologies en el marc del que ell anomena “societat del coneixement compartit”. Barlam va fer èmfasi en les possibilitats poc aprofitades que en l’àmbit educatiu ofereixen les tecnologies de la informació i de la comunicació.

Amb un clic de ratolí, l’alcalde Joan Montsech va donar per inaugurada la web institucional davant d’una cinquantena de persones, que van omplir expectants la sala gran de la biblioteca. Tot seguit David Sanz, membre del Col·lectiu El Breny, va mostrar la web al públic assistent fent un recorregut per tots els seus apartats.

La web presenta sis grans blocs informatius: El Poble, Cultura, Economia, Agenda, Ajuntament i Mil·lenari. Pel que fa a la informació sobre el poble, el visitant pot veure una descripció del municipi, amb informació sobre tots els seus barris i altres dades generals d’interès. També, dintre d’aquest bloc, hi ha un apartat dedicat als serveis, on hi ha disponible informació sobre els serveis de sanitat, farmàcies de guàrdia, ensenyament, biblioteca, policia, telèfons d’interès i correu ciutadà gratuït. Aquesta informació és complementa amb dades estadístiques sobre demografia i enllaços interessants. Finalment aquest bloc inclou un mapa ampliable del nucli urbà de Sant Vicenç, on apareix informació sobre carrers, equipaments i llocs d’interès.

El bloc sobre cultura presenta també diversos apartats. L’apartat sobre la història de Sant Vicenç parla de forma destacada del ferrocarril, el tèxtil i la pedra, elements identificatius del nostre poble. També hi ha informació detallada sobre el patrimoni històric santvicentí, sobretot de Castellet i Vallhonesta, però també sobre el patrimoni ibèric, romà, modernista i sobre les construccions de pedra seca. Els espais d’interès natural també tenen un lloc preferent en aquest bloc, amb informació sobre el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el parc natural de Montserrat, i els senders de gran recorregut que permeten conèixer l’entorn natural de Sant Vicenç. Un últim apartat dedicat a aspectes socials ofereix informació completa sobre les festes i tradicions santvicentines, sobre les entitats que conformen el teixit associatiu del nostre poble i sobre la important activitat artística i artesana que s’hi desenvolupa.

El bloc econòmic inclou dades sobre la indústria i el comerç santvicentí. Hi té un lloc la informació sobre els polígons industrials que hi ha al municipi, amb dades sobre la seva localització, accés, extensió i ubicació en el plànol del nucli urbà. S’hi inclou també una llista d’enllaços a webs d’empreses ubicades a Sant Vicenç. Pel que fa al comerç hi ha un apartat dedicat a la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Vicenç, i sobre els projectes municipals de promoció del comerç local. La promoció econòmica també hi té un espai propi a la web, amb informació sobre la societat PROMUCAST i sobre el Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud.

La web de l’Ajuntament també incorpora una agenda d’actes, amb l’objectiu de facilitar als ciutadans de Sant Vicenç un canal d’informació ràpid sobre l’activitat cultural, esportiva, festiva i associativa en general.

El bloc dedicat a l’Ajuntament presenta gran quantitat d’informació. Hi té un lloc preeminent un formulari que permet al ciutadà via directa a l’alcalde per tal de fer-li arribar suggeriments o comentaris relacionats amb l’activitat municipal. La composició del consistori, informació sobre els plens i el calendari del contribuent ocupen un espai en aquest bloc, com també les àrees de l’Ajuntament amb detalls sobre les seves funcions i responsables polítics. És especialment destacable l’apartat dedicat als tràmits i gestions administratives, on els ciutadans poden descarregar-se els impresos oficials de l’Ajuntament. D’aquesta manera es facilita al ciutadà la tramitació de certificats, instàncies i altres sol·licituds oficials. Dos apartats més oferiran informació actualitzada sobre l’activitat del consistori: un tauler d’anuncis i un apartat de notícies municipals.

Finalment, la celebració del Mil·lenari de Sant Vicenç ha merescut la creació d’un bloc específic sobre aquest tema, en el qual s’informa de diverses activitat que han tingut o tindran lloc en el marc d’aquesta commemoració. Es destaca en aquest sentit un apartat sobre la butlla papal que dóna justificació a la celebració del Mil·lenari. També hi ha informació sobre les pedres i lloses, producte típic de Sant Vicenç; l’Assemblea Intercomarcal d’Estudiosos; l’agermanament amb el municipi italià de Domodossola; i l’espectacle “Castellet, memòria mil·lenària”, que clourà la celebració del Mil·lenari la darrera setmana de març.

La web municipal, que es pot consultar a l’adreça www.santvi.net, ha estat dissenyada pel Col·lectiu El Breny, que ha treballat en estreta col·laboració i de forma intensa amb l’Ajuntament de Sant Vicenç durant el darrer any. S’ha aconseguit crear d’aquesta manera una finestra virtual, ràpida i permanent de l’Ajuntament al servei de tota la ciutadania. Alhora, Sant Vicenç ha vist incrementada tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu la seva presència global a la xarxa internet.

SANT VICENÇ A INTERNET

A internet hi ha molta informació sobre Sant Vicenç. Aquesta és una selecció de webs sobre diferents aspectes del nostre poble. En trobareu moltes més accedint a la pàgina d'enllaços de la web d'El Breny (www.elbreny.com)

- Ajuntament de Sant Vicenç: www.santvi.net 
- El Breny: www.elbreny.com 
- CFI Bages Sud: www.cfibs.es 
- CEIP Sant Vicenç: www.xtec.es/centres/a8028576 
- IES Castellet: www.xtec.es/centres/a8046840 
- Escola Mare de Déu del Roser: www.xtec.es/centres/a8028552 
- Col·legi Montserrat: www.aisi.es/cmontserrat 
- Club Futbol Sant Vicenç: http://pieraedicions.com/cfstvicenccastellet.htm 
- Futbol Sala Femení Sant Vicenç: www.geocities.com/saracodina 
- Unió Ciclista Sant Vicenç: http://members.fortunecity.es/uniociclista 
- Club Rugby Castellet: http://es.geocities.com/rugbycastellet 
- Club Natació Castellet: www.paisvirtual.com/deporte/acuaticos/castellt 
- ERC Sant Vicenç: www.garbi.com/erc-svc 


APROVACIÓ DEL PRESSUPOST MUNICIPAL

El passat 19 de desembre l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va aprovar en sessió plenària extraordinària el pressupost municipal de cara al 2002 que ascendeix a la quantitat de 11.789.516 euros (1.961 milions de pessetes). D’aquesta quantitat, 3.543.461 euros (589 milions de pessetes) corresponen al pressupost ordinari, i la resta és de despeses d’inversió. Es tracta del primer pressupost del municipi que es calcula en euros.

En relació amb l’ordinari, si el comparem amb el pressupost actual, la variació que experimenta suposa un augment de tan sols 16 milions de pessetes, la qual cosa representa només un 2’8 per cent, que és la previsió d’inflació prevista. Pel que fa als ingressos, l’augment de recaptació correspon a les variacions aprovades en les ordenances fiscals de cara al proper exercici, que han tingut en compte les previsions d’alentiment econòmic.

Pel que fa a la despesa prevista, el pressupost manté l’equilibri pressupostari amb una variació de conjunt del 2’8 per cent. Segons ha manifestat el regidor d’Hisenda, Vicenç Sáez, "es tracta d’un pressupost de moderació d’acord amb les perspectives macroeconòmiques".

En relació a les inversions, el pressupost conté una previsió d’aquelles actuacions que l’equip de govern considera necessari realitzar per tal de dotar al municipi dels serveis i infrastructures, concretant en equipaments culturals i esportius, per tal d’afrontar els propers anys amb garanties de competitivitat. Les inversions sumen poc més de 8 milions d’euros, uns 1.400 milions de pessetes, amb una previsió plurianual fins el 2004, i sempre que l’Ajuntament aconsegueixi el cofinançament necessari. Les inversions es desglossen en:

- Infrastructura bàsica (enllumenat, clavegueram i pavimentació): 1.420.000 euros.
- Accessibilitat espais urbans: 2.925.000 euros
- Actuacions en equipaments: 3.056.000 euros
- Mobiliari (urbà i edificis municipals): 42.000 euros
- Actuacions urbanístiques al centre urbà: 360.000 euros
- Actuacions urbanístiques polígons industrials: 3.000 euros
D’altra banda, els recursos per executar aquest programa d’inversions es reparteixen amb:
- Subvencions de Fons Europeus: 16’46%
- Subvencions administració autonòmica: 23’47%
- Subvencions de la Diputació: 22’75%
- Contribucions especials i altres aportacions: 13´31%
- Recursos propis de l’Ajuntament i finançament extern: 24’38%

Segons l’alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Montsech, "aquest és un pla d’inversions normal, que respon a les necessitats de la població. Si prospera la mal anomenada llei de dèficit zero, aquest podria ser l’últim programa d’inversions al municipi de Sant Vicenç així com de tots els ajuntaments". Montsech afegeix que "estem a les portes d’una paràlisi de l’activitat municipal i la manca de dotació de serveis i equipaments que els municipis necessiten. Si aquest despropòsit s’arribés a portar a la pràctica, i a més s’hi afegís la supressió de l’IAE, les administracions locals entrarien en un col·lapse total".

El pressupost del 2002 es va aprovar amb els vuit vots a favor de l’equip de govern i les dues abstencions del grup municipal d’ERC.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet