Entitats


1. CAGATIÓ

2. NOVA JUNTA AL CENTRE EXCURSIONISTA

3. UNIÓ CICLISTA SANT VICENÇ DE CASTELLET

 


CAGATIÓ

Els Tioners són els senyors del bosc encarregats de trobar el tió més grosUna de les festes nadalenques més esperades per grans i petits al nostre poble, és sens dubte, el Cagatió. Amb més d'una dècada d'història, el Cagatió es celebra una setmana abans que arribi el Nadal i aquest any s'esqueia molt a prop, el 23 de desembre.

La festa, aquest any conduïda per el grup d'animació Pepsicolen, s'inicià amb l'entrada del Nen i la Nena de la Colla de Geganters acompanyats de les entitats participants, l'Associació Musical Castellet i l'Escola de Dansa de l'Esbart Dansaire Santvicentí. Tot seguit hi entrà el protagonista de la festa, el Tió, acompanyat dels Tioners i del nou grup de tabalers de la Colla de Geganters. Els Tioners són els senyors del bosc encarregats de buscar el tió més gros que hi hagi al bosc per tal que pugui cagar de valent a tota la mainada. Seguidament, i dins dels actes per escalfar bé el tió, es va oferir el tradicional Pessebre Vivent, organitzat i dut a terme pels monitors i alumnes de l'Associació Musical Castellet, seguit dels grups més joves de l'Esbart Dansaire Santvicentí que van oferir un petit repertori de danses tradicionals catalanes. Juntament amb el brou i l'animació de la plaça el Tió va ja estava prou calent per que descarregués tots els regals.

Els primers que van fer cagar el Tió van ser el Nen i la Nena, que els va obsequiar amb una gran bossa de llaminadures. Després, el Tió es va portar fins a una tarima on tots els nens i nenes de Sant Vicenç i de fora de Sant Vicenç van fer cua per tal de recollir la bossa de llaminadures que "cagava" el Tió. Un cop tots els nens van tenir la seva bossa de gominoles es va fer la Tionada on es rifa un arbre de Nadal i un pastís.


NOVA JUNTA AL CENTRE EXCURSIONISTA

El passat dia 22 de desembre es va dur a terme l’elecció de la nova Junta Directiva del Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet, la qual tinc el goig i la responsabilitat de presidir.

Aquesta Junta vol ser renovadora i per això, a més de formar-ne part persones que ja fa anys que dediquen temps i esforços a gestionar el Centre, també hi ha gent jove (un 40% dels seus membres) que aportaran el seu esperit emprenedor i idees noves.

Els objectius que ens hem marcat són:

1. Obrir el Centre a tot hom fent que els socis participin en l’organització de les diferents activitats, actuals o noves, creant grups de treball que juntament amb el recolzament d’algun/s membre/s de la Junta seran els encarregats de portar-les a terme.

2. Recolzar les diferents Seccions que en definitiva són el motiu de ser del Centre, donant-los un alt grau d’autonomia, perquè puguin ser àgils a l’hora d’organitzar les seves pròpies activitats.

3. Finalitzar les obres iniciades en el local social, construint-hi un rocodrom per entrenament dels socis de la secció d’escalada, i adequant-hi un espai-museu.

4. Millorar la comunicació amb el soci, mitjançant una publicació trimestral, la creació d’una Web, i la instal·lació d’una cartellera.

5. Preparar i dur a terme els actes de commemoració dels primers 50 anys de vida del Centre.

Tot això ho aconseguirem si som capaços, des de la Junta, de transmetre la nostra il·lusió i ganes de treballar a tots els socis, els quals de ben segur ens correspondran. No podem oblidar que les entitats funcionen al ritme que imposen els seus associats, i si el teixit social es viu l’entitat també és viva. 

Ja a títol personal vull agrair als companys de la Junta la confiança que m’han donat per poder coordinar la renovació que tots ens hem proposat, i també als socis i sòcies que ja avui s’han compromès a formar part dels grups de treball que abans he esmentat.

També vull aprofitar aquesta ocasió per posar-nos a disposició de totes les altres entitats del poble, tant el Centre com jo mateix, per qualsevol tipus de col·laboració.

Jaume Masats


UNIÓ CICLISTA SANT VICENÇ DE CASTELLET 

Us comuniquem el canvi a la junta directiva produït a la U.C. Sant Vicenç de Castellet, tal com es va acordar en la darrera assemblea ordinària celebrada el 16 de desembre del 2001. La nova junta està encapçalada per en Fèlix Milla com a president, Albert Estrada com a vice-president, Agustín Milla com a tresorer, Abel Blanqué com a secretari i Joan Carreras com a vocal.

Equip participant a la Volta Anbaso 2001 Sopar de final de temporada 2001

Entre els objectius de la nova junta, a més de continuar amb les activitats que ja es realitzaven, està la d'organitzar i participar més en activitats relacionades amb la modalitat de BTT. És per aquest motiu que s'ha creat una secció de BTT, encapçalada per l'Albert Estrada, i un calendari de sortides per la muntanya, cada diumenge a les 8.30 a partir de març.

UNIÓ CICLISTA SANT VICENÇ DE CASTELLET

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet