L'Ajuntament informa


1. COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ DELS HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL

2. EL LLOBREGAT, TEMA CENTRAL DE L'ASSEMBLEA INTERCOMARCAL D'ESTUDIOSOS

3. ACABEN LES OBRES D'ARRANJAMENT DE LA TEULADA DEL PAVELLÓ

4. COMENCEN LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE CASTELLET

5. EN MARXA EL GRAN ESPECTACLE QUE CLOURÀ EL MIL·LENARI

 


COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ DELS HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL

La primera promoció d'habitatges ocuparà aquests terrenys que hi ha entre els carrers de Rafael Casanova, Cristòfol Colom, Enric Granados i PirineuL'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, per mitjà de l'empresa municipal Promucast ha començat ja les obres de construcció de la primera promoció d'habitatges de protecció oficial que es fan al municipi. Es tracta d'un edifici de 21 vivendes plurifamiliars, de les quals 15 són de protecció oficial a banda de 6 dúplex. 

Les obres són a càrrec de l'empresa adjudicatària, de Solsona, JM Moragas, SL i es preveu que l'edifici estigui acabat el primer trimestres del 2003, al sector del Pla Especial de la Bòbila. La societat municipal Promucast ja té en estudi la 2ª promoció d'habitatges que també s'ha d'executar properament al mateix sector de la Bòbila, de Sant Vicenç de Castellet, , entre els carrers de Rafael Casanova, Cristòfol Colom, Enric Granados i Pirineu.

El sector de la Bòbila compta amb uns terrenys de 24.000 metres quadrats adquirits per l'ajuntament de Sant Vicenç de Castellet l'any 1995 i que limiten amb la travessia urbana de la carretera del Pont de Vilomara. La Bòbila s'ha de convertir en un dels principals sectors de creixement del municipi i es calcula la construcció futura d'uns 180 habitatges.

Avui dia només queda per vendre un pis de preu restringit, al preu de 8 milions de pessetes, amb dues habitacions i un traster, i 5 dúplex de renda lliure que valen entre 13 i 17 milions de pessetes. L'objectiu de la construcció d'aquests habitatges és poder oferir una vivenda de qualitat al preu més assequible possible.

Pel que fa al projecte de construcció d'una promoció de vivendes de lloguer per a gent jove i gent gran, Promucast ja ha redactat l'esborrany del conveni que s'ha de signar entre l'Incasol i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. La construcció d'una vintena d'habitatges públics de lloguer també es preveu fer al sector de la Bòbila i s'ofereixen a joves de menys de 35 anys i gent gran de més de 65. Es tracta d'un projecte amb antecedents a Europa però inèdit a Catalunya. 

Els pisos seran d'una sola habitació, cuina, menjador i lavabo, entre 45 i 55 metres quadrats i un preu de renda d'entre 22 i 25 mil pessetes mensuals. Es preveu que aquest conveni sigui aprovat en el decurs del ple ordinari municipal d'aquest mes de setembre i l'edifici estarà a punt el 2003. L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha cedit els terrenys a l'Incasol.


EL LLOBREGAT,TEMA CENTRAL DE L'ASSEMBLEA INTERCOMARCAL D'ESTUDIOSOS

La 44ena edició de l'Assemblea Intercomarcal d'Estudiosos es celebra a Sant Vicenç de Castellet els propers 20 i 21 d'octubre, en el marc del Mil·lenari que es commemora enguany al municipi. L'Assemblea s'organitza cada any de forma itinerant en un municipi de Catalunya, des del 1950. La darrera edició es va fer a Martorell.

L'eix central de l'Assemblea d'enguany és " El Llobregat, gent i territori" i l'àmbit temàtic s'ha dividit en tres seccions, representades per les tres ponències centrals. Així, l'àmbit social i humanístic comptarà amb la ponència: "Patrimoni Industrial del Llobregat, propostes d'actualització i visió de futur", a càrrec de la directora del Museu de Mineria de Cercs, Rosa Serra. L'àmbit d'Ecologia i Recursos Naturals compta amb la ponència "Grans obres per a un gran riu: el Llobregat", a càrrec del catedràtic d'enginyeria química de la UPC, Josep Maria Casas. Finalment, la tercera ponència se centra en l'àmbit de l'economia i l'estructura territorial, amb el títol "Eix Patrimonial del Llobregat: Espai blau", a càrrec del President del Col·legi d'Arquitectes delegació Bages-Berguedà, Jordi Ludevid, i del professor de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat de Barcelona, Joaquim Sabaté.

El president de la XLIV Assemblea Intercomarcal d'Estudiosos serà el Dr. Anscari Mundó i Marcet, membre de l'Institut d'Estudis Catalans, acadèmic de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, membre del Comitè Internacional de Paleografia Llatina i catedràtic emèrit de Paleografia i Diplomàtica a la UAB. L'acte compta amb més de quaranta comunicacions sobre diversos temes relacionats amb les comarques de la Catalunya Central.

Programa

Dissabte 20.10.01

09-13 h. Inscripcions Ajuntament
10,30 h. Recepció assembleistes - Acte d'Obertura Sala d'Actes Ajuntament
11h. Ponència àmbit Economia i Estructura Territorial: Eix Patrimonial del Llobregat: Espai blau. Jordi Ludevid, arquitecte, President Col·legi d'Arquitectes, delegació Bages Berguedà, i Joaquim Sabaté Bel, professor de l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat de Barcelona Ajuntament
12-14h. Lectura comunicacions Moderador: Ignasi Cuadros, membre de la Junta Directiva del Centre d'Estudis del Bages. Ajuntament
16,30h. Ponència àmbit Ecologia i Recursos Naturals: Grans obres per un gran riu: el Llobregat. Josep Mª Casas i Sabata, Catedràtic d'enginyeria química de la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Gestió Ambiental I.E.S.Castellet
17,30-20h. Lectura comunicacions. Moderador J. Mata, professor de l'Escola Universitària Politècnica de Manresa I.E.S.Castellet
20h. Presentació Producte Típic de Sant Vicenç de Castellet I.E.S.Castellet
21 h. Ball de Gitanes 


Diumenge 21.10.01

9,30 - 11h. Inscripcions I.E.S. Castellet
10h. Ponència àmbit Social - Humanístic: Patrimoni Industrial del Llobregat, propostes d'actualització i visió de futur.Rosa Serra, historiadora, directora Museu de la Mineria de Cercs I.E.S. Castellet
11-13,30h. Lectura comunicacions. Moderadors: Lluis Virós, historiador, representant del Col·legi de Doctors i llicenciats, delegació Bages, i Emma Vila, arxivera municipal - Comissió del Mil·lenari. I.E.S. Castellet
13,30h. Acte Acadèmic I.E.S.Castellet 
14,30h. Dinar de Germanor Els Torrents

PER A MÉS INFORMACIÓ: I.E.S. Castellet, 93.833.07.51 / a8046840@centre.xtec.es
Comissió organitzadora Assemblea: 93 693.06.11 / mil.lenari@santvi.lamalla.net


ACABEN LES OBRES D'ARRANJAMENT DE LA TEULADA DEL PAVELLÓ

L'arranjament de la teulada del pavelló ha costat un mes de feina i 11 milions de pessetesLes obres d'arranjament de la malmesa teulada del pavelló municipal d'esports de Sant Vicenç de Castellet han acabat després d'un mes de treballs.El cost de l'obra, a càrrec de l'Ajuntament, ha estat de gairebé 11 milions de pessetes i ha consistit en refer de nou tota la teulada del pavelló després de comprovar-ne les deficiències que provocaven nombroses goteres quan plovia. El de Sant Vicenç de Castellet és un dels primers pavellons que va construir la Generalitat, ara fa 15 anys, amb una teulada de planxa que segons informes tècnics té una vida no superior als 14 i-15 anys.

La necessitat urgent de la reforma ha estat determinant perquè el consistori santvicentí s'hagi fet càrrec del total del cost de l'obra, sense comptar amb cap subvenció ni ajut del govern català. Les obres van començar a mitjans d'agost i han acabat aquesta passada setmana. Amb la teulada nova, el pavelló pot afrontar una temporada esportiva sense problemes d'infrastructura.


COMENCEN LES OBRES DE RESTAURACIÓ DE CASTELLET

Les Festes de Castellet es van celebrar enguany amb un aspecte a destacar: ja està col·locat el cartell d'inici d'obres de restauració del turó de Castellet, on s'hi assenta el castell i l'ermita de Castellet i d'on prové l'origen de la celebració dels primers mil anys d'història documentada del municipi i del propi nom de Sant Vicenç de Castellet. El rètol d'obres significa l'inici de la necessària i urgent restauració del turó, que pateix importants problemes a la base cosa que fa perillar la seva estructura. Les obres consisteixen en fer un sanejament dels talussos del turó, fixar-ne la base amb formigó projectat i mallat, i relligar la part superior amb ancoratges. De moment, el pressupost de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet previst per a aquest 2001 contempla una partida de 15 milions de pessetes i es compta amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. La intenció del consistori és poder restaurar a continuació l'ermita de Castellet, de la qual se n'estan fent ara diversos estudis estructurals per determinar la causa de les esquerdes existents.


EN MARXA EL GRAN ESPECTACLE QUE CLOURÀ EL MIL·LENARI

El 23 de març del 2002 és la data prevista per a la posada en escena del macroespectacle que clourà els actes de celebració del mil·lenari de Sant Vicenç. Els mil anys d'història del poble seran el fil conductor d'un muntatge que reunirà dalt de l'escenari unes 200 persones en una combinació de música, dansa i teatre. Les entitats culturals santvicentines i un gran nombre d'artistes i col·laboradors locals sumaran esforços per dur a terme aquest gran espectacle que va començar a gestar-se el passat mes d'abril.

El muntatge, que dirigeix l'actor Joan Maria Segura a partir d'un guió de David Bricollé i David Sanz, es fonamentarà en deu blocs temàtics que representen els elements que han marcat de forma més clara la personalitat del poble. A partir d'aquests deu senyals d'identitat (Castellet, Vallhonesta, el camí ral, la vinya, la indústria tèxtil, la indústria de la pedra, el ferrocarril, el riu, el lleure i el pont) es reconstrueix de forma artística la història mil·lenària de Sant Vicenç. 

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet