Entitats


1. ADF 078 PROTECTORS DEL BOSC

2. L'ESBART SANTVICENTÍ AL PALAU DE LA MÚSICA

3. 50È ANIVERSARI DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA


ADF 078 PROTECTORS DEL BOSC

Vista general del lloc de trobada d'ADF 078, Protectors del BoscEl passat 24 de Juny es feia una trobada dels ADF dels quatre pobles que formen la nostre unitat, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell, Castellgalí i Marganell. La trobada tenia un caràcter pràctic per comprovar com funcionava el material existent per la prevenció d'incendis, cubes, tractors, cotxes, mànegues i altre material divers.

Després d'una bona estona de tirar i recollir mànegues, empalmar-les i engegar i parar motors, l'aigua va brollar de les mànegues que era realment del que es tractava. Una estona de teoria, funcionament de les emissores i altres aparells de comunicació i acte seguit es va donar pas a una coca de Sant Joan que va acabar d'alegrar la reunió. La trobada ve servir també per conèixer la gent que col·labora voluntàriament amb la tasca de vigilar els boscos i actuar si és convenient.

El tot terreny que vigila les nostres contradesEls altres grups col·laboradors amb Sant Vicenç ja fa un temps que tenen cotxe d'ADF al poble per actuació ràpida en cas de foc. Els tot terreny estan preparats per llençar 600 litres d'aigua al primer moment mentre fan acte de presència el cos de Bombers que prèviament han estat avisats. A Sant Vicenç, de moment, encara no es disposa d'aquest vehicle i aquest és el motiu pel qual fan falta més voluntaris per col·laborar, durant els caps de setmana i dies festius, a la vigilància mòbil que fa la gent de l'ADF 078 Vigilants del Bosc.

Tothom que hi pugui estar interessat en col·laborar pot trucar als telèfons 93 833 22 42 (Sr. Joan) o bé al 93 833 31 75 (Sr. Miquel).

ALFONS


L'ESBART SANTVICENTÍ AL PALAU DE LA MÚSICA

L'Esbart Dansaire Santvicentí porta un mesos una mica atrafegats, tot just acabada la feina del muntatge Nadal, Llum, i Misteri conjuntament amb la Coral Al Vent, començà a preparar la nova temporada d'estiu. Les actuacions aquest any començaven d'hora, i entremig calia organitzar la Ballada Popular de Gitanes que ja es trobava en el seu desè aniversari. Sitges i Santa Coloma de Gramenet foren les ciutats que van poder veure l'espectacle de l'Esbart tot just iniciada la temporada. Finalment arribava el que havien estat esperant i preparant tant, dues actuacions, el dijous 19 i el dissabte 22 de juliol al Palau de la Música Catalana a Barcelona, acompanyats de la Cobla Mediterrània. En la primera part la Cobla Mediterrània oferia al nombrós públic que va haver-hi en les dues actuacions sis sardanes molt conegudes. En la segona part, la Cobla Mediterrània, dirigida per en Jesús Ventura, i l'Esbart Dansaire Santvicentí compartien escenari per interpretar els muntatges Tramuntana, el Ball de la Castanya i Les Gitanes de Sant Vicenç de Castellet. 

L'èxit, que sol ser proporcional al grau d'aplaudiments dels assistents com a públic, va fer que en l'actuació del dissabte fins i tot hi hagués un bis. No és la primera vegada que l'Esbart Dansaire Santvicentí actua en aquest mític escenari del Palau de la Música. Ara fa just dos anys hi va portar el muntatge Enramades a Baixa Mar. 

Podem veure una actuació de l'Esbart Dansaire el dia 23 de juliol a Abrera o bé el 8 de setembre a Sitges però aquest any ens tenen preparats una sorpresa. L'Esbart ha convidat un grup italià del poble d'Alatri, poble on l'any passat va ser convidat a participar en el seu Festival Internacional. Per cloure aquest intercanvi, el 4 d'agost i al pavelló esportiu municipal es farà una actuació conjunta. 


50È ANIVERSARI DE L'AGRUPACIÓ SARDANISTA

El monument a la Sardana, obra d'Elisa ArimanyL'Agrupació Sardanista de Sant Vicenç de Castellet va celebrar el passat dissabte dia 29 de juliol, els actes centrals de la celebració del seu 50è aniversari. 

Els actes van començar a les 11h. del matí, amb la Missa del Sardanista on es va ballar una sardana a l'Altar Major i tot seguit va continuar tot fent cercavila amb els gegants de Sant Vicenç cap a la plaça de Catalunya on, amb l'assistència del president del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana, Sr. Joan Vidal i Gayolà, es va inaugurar l'escultura Contrapunt, monument a la Sardana, dissenyat per la santvicentina Elisa Arimany .

La celebració va continuar a un quart d'11 del vespre a la plaça de l'Ajuntament, amb un Concert de Sardanes interpretat per la Cobla Ciutat de Cornellà. En aquest acte es va estrenar una sardana amb el títol "TOT DANSANT N'HEM FET 50" del compositor Tomás Gil i Membrado.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet