Cartes a El Breny


1.
CAN SOLER SÍ, INTERMARCHÉ NO (ERC Sant Vicenç)

2. AGRAÏMENT (Família Alonso Gómez)

3. GALA DE BALLET DE L'ESCOLA MARGARITA CAMPS (Escola de Ballet Margarita Camps)

4. ENS HA DEIXAT UN AMIC (Redacció d'El Breny)


CAN SOLER SÍ, INTERMARCHÉ NO

En el núm anterior d'El Breny, núm. 269, Rafael Arcas, gerent de l'empresa municipal PROMUCAST, explica en l'article, Can Soler, un patrimoni amb destí incert, com han anat, fins al moment, les negociacions per a l'adquisició de Can Soler. Esquerra Republicana de Catalunya, primer partit de l'oposició a Sant Vicenç, mai ha rebut cap explicació sobre com s'han portat unes negocacions marcades, com és habitual en l'actual equip de govern, per la més absoluta opacitat. L'escrit però conté interessades inexactituds en referir-se a la postura que sobre aquest tema ha mantingut ERC.

D'entrada ERC sempre ha considerat prioritària la construcció a Sant Vicenç d'una zona d'equipaments sanitaris i culturals, tal i com consta en el seu programa electoral. Estem parlant d'un nou CAP(Centre d'Atenció Primària), una nova Biblioteca, un Centre Cultural i Juvenil, Locals per a Entitats, Espais per a Actes Públics, i una Escola de Música. En aquest sentit ERC considera necessari que l'Ajuntament trobi indrets on ubicar aquests equipaments, i entén que l'adquisició de Can Soler, de l'Ateneu, o de l'antiga fàbrica Masafret, entre d'altres, és un primer pas absolutament necessari, sense oblidar els espais que ja es disposen com les Escoles Velles, on caldria una rehabilitació integral.

Centrant-nos en Can Soler, ERC s'ha oposat a la voluntat de l'actual equip de govern socialista de finançar bona part de l'adquisició d'aquest patrimoni amb la instal·lació del Centre Comercial INTERMARCHÉ Aquest fet hauria significat hipotecar el futur del petit comerç santvicentí, amb una gran superficie: un monopoli privilegiat.
Aquestes grans superficies comercials - INTERMARCHÉ hauria ocupat 1400 m2 - representen un comerç agressivament competitiu amb la tradicional estructura del comerç local. Poc creador de relacions de poble, desertitzen els carrers comercials i potencien un model poc sostenible de vida urbana. Davant d'aquesta realitat, ERC aposta per la recuperació i consolidació del model comercial propi, afavorint un comerç de proximitat que dinamitzi i revitalitzi els carrers comercials de la vila, i per això va demanar a l'equip de govern socialista que no autoritzés l'obertura de cap gran Centre Comercial, al bell mig del poble. 

És per aquest motiu que Esquerra Republicana de Catalunya va presentar al·legació en contra de la instal·lació d'INTERMARCHÉ, com també ho varen fer 78 particulars. L'entrada de la nova llei del Parlament de Catalunya sobre Grans Superficies Comercials, va fer innecessari presentar al·legacions contra la sol·licitud d'instal·lació d'una altra gran superficie, EROSKI, ja que aquesta no s'ajustava a llei. 
En el moment de redactar aquest escrit l'adquisició de Can Soler per part de l'Ajuntament és un fet i INTERMARCHË no s'instal·larà a Sant Vicenç. Com proposava ERC, s'han buscat altres vies de finançament. Per tant, el pas del temps ens ha donat la raó: No calia hipotecar el futur del comerç local santvicentí per adquirir Can Soler. En aquest sentit també ha legislat el Parlament de Catalunya amb la nova llei sobre superficies comercials que impedeix la instal·lació de nous grans centres comercials al bell mig de les poblacions.

Lamentablement el senyor Arcas, gerent de PROMUCAST, en el seu article fa afirmacions/insinuacions gratuïtes i absolutament fora de lloc i per tan cal recordar-li que:
a) L'al·legació presentada per ERC era independent de la dels 78 particulars, la majoria membres de l'UBIC (Unió de Botiguers i Comerciants), i per tant és tendenciós insinuar que ERC era instigador de totes les al·legacions.
b) És fals que ERC s'oposava a la instal·lació d'INTERMARCHE i no a la d'EROSKI. Tant en la revista d'ERC, Els quatre cantons, nº4, com en ple municipal, es va demanar la no autorització de l'obertura de cap gran Centre Comercial al mig del poble.
c) És fals, tendenciós i partidista, voler mostrar al poble de Sant Vicenç que ERC ha posat en perill l'adquisició de Can Soler i la futura instal·lació de nous equipaments culturals i socials, ja que ha quedat demostrat que aquesta adquisició era possible sense necessitat d'instal·lar-hi cap gran superficie comercial.
L'article del senyor Arcas és partidista, manipulatiu, tendenciós, incomplet i s'atribueix funcions que no li pertoquen. Tergiversa l'actitud d'ERC amb afirmacions gratuïtes i amaga les relliscades de l'equip de govern socialista. Com que segur que el senyor Arcas voldrà replicar, aprofitem per suggerir-li que en fer-ho doni resposta a les següents qüestions:
a) Per què va fracasar el primer intent de compra de Can Soler, i va anar a parar a mans privades? Quin increment en el cost haurà representat això per al poble?
b) Quina va ser l'oferta econòmica de l'Ajuntament a Textil Riba? I per quin preu es va acabar venent a un altre propietari privat davant la impossibilitat d'arribar a un acord amb l'Ajuntament?
c) Per què ara no s'ha comprat també el salt d'aigua i les turbines, adquirint així recursos energètics i possibilitant un control del cabal de l'aigua del riu al pas per Sant Vicenç?

Des d'ERC esperem que les condicions contractuals del nou gerent de PROMUCAST no li impedeixin d'ara en endavant de treballar des de l'objectivitat i la transparència informativa, i dedicar-se a la seva feina: la promoció d'habitatges, espais i sòl industrial públics, sense posar en perill el teixit comercial de Sant Vicenç. En cas contrari, ERC es veurà obligat a demanar la seva dimissió.


Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Vicenç de Castellet


AGRAÏMENT

Els familiars de Joan Alonso Doña agraeixen molt sincerament a tots els amics i coneguts les mostres d'afecte i condol rebudes amb motiu de la seva defunció.

FAMILIA ALONSO GÓMEZ


GALA DE BALLET DE L'ESCOLA MARGARITA CAMPS

El passat 17 de juny, al Teatre de la Societat Coral l'Estrella, es va portar en escena la Gran Gala de Ballet de l'escola de ballet de Margarita Camps. El teatre es va omplir de gom a gom i el públic va poder gaudir d'una varietat de ballets interpretats per petits i grans. Els números musicals eren molt alegres i amb coreografies que representaven la natura, la terra, el foc, la cendra, l'aigua i acabant amb el naixement d'un arbre.


Cada un dels temes era recitat per l'autora dels poemes, la Montserrat López, i com a novetat es va escenificar la Roda Cubana, interpretada per alumnes mitjans i grans incloent-hi la mateixa professora Margarita.

Aquesta escola dóna les gràcies a tots els assistents desitjant que l'espectacle agradés a tothom i esperant poder retrobar-nos novament en una altre ocasió.

ESCOLA DE BALLET MARGARITA CAMPS


ENS HA DEIXAT UN AMIC

El nostre amic Salvador Bardolet, membre fundador i gran col·laborador d'El Breny va morir el passat 18 de juliol a Vic. La seva extraordinària figura mereix el nostre més sincer reconeixement i la seva amistat i fidelitat un profund agraïment que volem fer-li arribar des de les pàgines del seu periòdic. Expressem alhora el nostre sentit condol a la seva família. 

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet