Entitats


1. L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA CELEBRA LA VIII DIADA DE L'ART

2. LLEGENDA DE SANT JORDI

3. L'HOSPITAL DE SANG

4. PENYA BLAUGRANA

5. PESCADORS ESPORTIUS

 


L'AGRUPACIÓ ARTÍSTICA CELEBRA LA VIII DIADA DE L'ART

L'Agrupació Artística de Sant Vicenç va inaugurar el diumenge 18 de març l'exposició col·lectiva d'obres dels seus socis i altes artistes, que va ser la primera activitat de la celebració de la VIII Diada de l'Art. L'1 d'abril s'acabaran les activitats amb un concurs de pintura ràpida i, fins aquest dia, les botigues també poden participar en la diada mitjançant un concurs d'aparadors.
La peça principal de la mostra, formada per 39 quadres i 8 escultures, és la figura que ha de presidir el projectat monument a la mare, obra de l'artista barcelonina Concepció Gómez, coneguda com a Bori. La mostra es podrà contemplar fins el 31 de març a la sala de plens de l'Ajuntament. Durant la inauguració de l'exposició es va presentar el disseny guanyador de la butlleta de participació econòmica al monument a la mare, i que acreditarà l'aportació personal o familiar al monument; i el poema que anirà gravat a la seva base. La butlleta és obra d'Ariadna Ribera, alumna de l'IES Castellet, i la poesia, de Sergi Juanola, de l'escola Mare de Déu del Roser.

Els membres de l'Agrupació Artística esperen que el monument s'ubiqui en un lloc consensuat i de pas, perquè es pugui contemplar. La presidenta, Engràcia Santiago, va agrair la col·laboració de les escoles, comerços, botigues, empreses i particulars de Sant Vicenç que participen en la diada i la fan possible. A l'acte, hi van assistir Xavier Trias, portaveu del grup català (CiU) al Congrés dels Diputats, i Agustí Redó, president del Consell Comarcal del Bages. Trias va declarar que aquest tipus d'actes cohesionen els membres de la societat i augmenten la convivència. Redó va remarcar que els municipis són capaços de generar una vida associativa que enforteix la seva personalitat.

Adriana Delgado


LLEGENDA DE SANT JORDI

6 de Maig de 2001 - 5 de la tarda
Pavelló Esportiu municipal de Sant Vicenç de Castellet

CANTATA PER COR INFANTIL I CONJUNT INSTRUMENTAL "LLEGENDA DE SANT JORDI"

Corals d'Avià, Berga, Sant Salvador de Guardiola, Manresa, Sallent, Balsareny, Llisach i Nou Horitzó i Col.legi Mare de Déu del Roser de Sant Vicenç de Castellet

Conjunt orquestral Disset i Escaig i Joves de l'Associació Musical Castellet.

Representació del grup de mitjans de la Coral Nou Horitzó.


Organitza: Associació Musical Castellet
Col.labora: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

MIL.LENARI DE SANT VICENÇ 1001-2001


L'HOSPITAL DE SANG

El Centre Excursionista va fer fa pocs dies una sortida d'aquelles amb recorregut especial. Fos el paratge escollit o fos allò que representava però hi havia curiositat per conèixer un dels lloc més interessants de l'interior del Parc Natural de la Sant Llorenç i l'Obac, l'Hospital de Sang.

De bon matí es sortia amb cotxes cap el Coll d'Estenalles passant per Rocafort i Mura. Es començava en aquest lloc una caminada digne de contemplar la natura i el llocs d'anomenada per els que fa anys que s'endinsen per el bell mig del Parc, cosa que no passava amb la majoria de participants a la sortida. 
Com gairebé sempre en Ricard Gomis comandava l'expedició recolzat per l'amic Jaume Masacs i empreníem camí a la Mata (Casa gran del parc i oficina tècnica), el coll de la Geganta, Coll de Baix, coll de Tanca per arribar a la Casa Gran, la cova de la Cort fosca i l'Hospital de Sang. L'hospital de Sang és una gran gruta natural del segle XIX, amaga al bell mig del bosc i només localitzable per aquells que coneixen el camí ja que fins que no ets dins no es veu res del que t'espera. Aquest amagatall natural era refugi del Carlins on hi portaven tots els seus ferits de guerra, al seu costat encara ara hi ha una mina d'aigua que en aquell temps omplia un petit dipòsit artificial. Al tenir aigua aprop tant sols calia bastir-los amb menjar i medicaments. 
L'excursió va resultar tot un èxit, es va gaudir de la natura, fer salut caminant i amb història inclosa. No és estrany que per el camí trobéssim tres colles més que passejaven per el meravellosos indrets que ens ofereix un parc just al costat de casa, el Parc Natura de Sant Llorenç i la Serra de l'Obac.

Alfons


PENYA BLAUGRANA

Durant el partit de futbol Madrid-Barça, la penya santvicentina obria el seu local a un grup de nois i noies d'Ampans. El resultat del partit en aquests casos és el menys important, va guanyar qui va fer més gols, el més important és que aquest grup s'ho va passar molt bé. Alguns d'ells ja feia estona que estaven de gresca doncs com es veu en la foto n'hi ha de disfressats de dimoni que ja venien de la rua del carnestoltes. La penya els convidà a beguda i berenar i al acabar els oferí un pòster a cadascú del Barça. Un dia diferent al local blau-grana.


PESCADORS ESPORTIUS

Tornant de realitzar la passejada del "Meandre" del Centre Excursionista, que consisteix amb una passejada fins el Grauet, baixar fins el paratge de pau i tranquil·litat del riu, i seguir l'aigua fins arribar a la desembocadura de la riera de Reinars. Un cop allí esmorzar i tirar endavant fins a Castellebell, travessar el riu romà cap a l'altre banda del riu Llobregat i arribar al "meandre" per observar la natura. De marxada cap a cal Serra, can Balet sota el pont dels catalans i cap l'entrada del poble. Un cop sota el pont vaig observar que hi havia pescadors amb canya, els vaig saludar i m'explicaren que venien de Sant Feliu Sasserra on no hi tenen riu però si alguna que altre riera contaminada. Són una colla d'amics molt afeccionats a la pesca que s'ho passen d'allò més bé intentant enxampar peixos. Aquell dia no picaven però varen comentar que la platja de la fabriqueta és un bon lloc per gaudir pescant. 
La societat de pescadors de Sant Feliu Sasserra organitza moltes activitats; pesca de la truita a la Riera de Merlés 4 cops l'any, a Foix 4 cops més a pescar carpes i a Sant Vicenç 4 vegades l'any, segons ells a passar-ho molt bé.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet