Personatges santvicentins


JOAQUIM CASAJUANA

Joaquim CasajuanaJoaquim Casajuana Riera (Castellgalí, 1947), fill de Joan i Mercè, és una de les persones més conegudes a Sant Vicenç. Si més no, la seva veu. Dirigeix l'emissora municipal de Sant Vicenç -Ràdio Zènit- des de gairebé els seus inicis, ara farà disset anys, i el dial continua perquè un bon dia es va decidir a sortir per antena i mantenir activa 'la veu del poble'. L'experiència li ha donat els coneixements necessaris per realitzar la tasca d'un periodista, i ara mateix ja es pot dir que fins i tot ha creat escola.

El seu temps lliure sempre ha tingut molt a veure amb el so i la música. L'any 1964, es va iniciar en aquest món tocant la bateria amb la formació musical els D'Chados, grup que es va nodrir durant gairebé quatre anys dels èxits musicals del moment. Paral·lelament, Joaquim Casajuana tocava el mateix instrument amb la Capella de Música Burés, dirigida pel mestre Francesc Vila. Quatre anys de solfeig i dos de piano assenten la base musical del castellgalienc. La seva carrera musical va quedar interrompuda pel servei militar, on va fer un curset del PPE (Promoción Profesional del Ejército) sobre telèfons que li va permetre entrar posteriorment a Telefónica, companyia per a la qual ha treballat durant trenta anys dedicat especialment a la reparacions a abonats del Bages Sud. En tornar de la "mili" (1971), es va casar amb la seva actual esposa, la santvicentina Rosa Vila, amb qui té dos fills: la Marga i el Quim. I ràpidament va restablir el contacte amb el món de la música a través de la Societat Coral l'Estrella, entitat que va presidir des de 1976 fins al 1980.

L'altra gran afició de Joaquim Casajuana és la muntanya. Per a ell, "Vallhonesta i els seus voltants són els racons més bonics de Sant Vicenç". Membre actiu del Centre Excursionista Santvicentí des de 1959, amb qui ha arribat fins a l'Aneto i la Pica d'Estats, entre d'altres cims, ocupa la vice-presidència de l'entitat des de fa quatre anys. Joaquim Casajuana assegura que se sent tant de Sant Vicenç, on viu des dels cinc anys, com de Castellgalí, població on va néixer. Però tots aquests anys ha treballat per Sant Vicenç. La seva activitat s'ha manifestat en gairebé totes les àrees. Des de la primera festa major popular que es va celebrar a la població, forma part de la Junta de la Comissió de festes i, l'any passat, fins i tot va acceptar fer-se càrrec del tradicional pregó de Festa Major. També ha estat membre del Club Natació Castellet, Penya Blaugrana, Agrupació Sardanista, Societat Coral l'Estrella, Centre Excursionista, Gremi de Carreters i Cansaladers, Agrupació de Pecadors amb Canya les Associacions de Pares del Col·legi Montserrat, les Germanes Dominiques i de l'Institut. No hi ha dubte que la tasca que Joaquim Casajuana ha realitzat per Sant Vicenç mereix ser reconeguda. Aquesta és només una petita menció.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet