Entitats


1. TAEKWONDO CASTELLET

2. X ANIVERSARI DEL CENTRE CULTURAL MESTRA CARME BALDELLÓ

 


TAEKWONDO CASTELLET

L’equip del Taekwondo CastelletEl Taekwondo un art marcial de fa més de 2000 anys, no és un art només de defensa i atac, sinó que principalment està dirigit a l’exercici i a la salut. El primer que aprèn un taekwondoca és a conèixer el seu cos i educar-lo d’una manera que l’ajudarà a corregir-se a ell mateix. És un art ple d’especialitats, on cadascú escull la seva i la perfecciona.


A Sant Vicenç, tenim el Taekwondo Castellet, on es practica aquest art marcial molt prolífer actualment, i on podem trobar la part de coneixença d’un mateix, perfeccionant el teu propi cos, i la part purament esportiva, on comencen a destacar el alumnes, que en les darreres competicions han obtingut molts bons resultats. El Taekwondo Castellet, encara que molt jove, ja ha pujat al pòdium algun dels seus alumnes com, Toni Simelio, Josep Serrano, Marc Escribano i molts d’altres.

Marc Escribano, medalla de plata en l’Indoor Internacional de Brussel·lesEntre els seus competidors, hi ha Marc Escribano que últimament, ha obtingut uns resultats molt bons, guanyant la medalla de plata en un Indoor Internacional a Brussel·les on hi van participar varis països del món, guanyant or en la Interprovincial de Catalunya a Balaguer i una altre primera posició en el torneig ciutat de Manresa. En aquest últim, no només ell va obtenir bons resultats sinó que també molts companys seus obteniren medalles, Toni Simelio, que també ha obtingut recentment una tercera posició en el torneig Joves Promeses de Catalunya, Eva Serrano, Mariona Albets entre d’altres i Josep Giménez, mestre del Taekwondo Castellet, va obtenir el premi al millor entrenador. Marc Escribano porta practicant Taekwondo des dels set anys, quan tot just començaven els inicis a Sant Vicenç. Obté la educació i el perfeccionament de la mà del seu mestre Josep Giménez. Actualment segueix el seu perfeccionament a Sant Vicenç i entrena també a la Universitat Politècnica de Catalunya esperant bons resultats en el campionat de Catalunya i Espanya universitaris.


X ANIVERSARI DEL CENTRE CULTURAL MESTRA CARME BALDELLÓ

Quim Casajoana, Alfons Plans i Ricard Gomis, del Centre Excursionista, en una de les xerrades organitzades pel Centre CulturalEl Centre Cultural, endegava la seva activitat el setembre del 1990, i d’ençà fins ara, ha deixat molt clar que prioritàriament es un Centre Cultural, amb molta i variada activitat, que un grup de dones l’estant tirant endavant des de fa 10 anys amb molta il·lusió, i que l’iniciaven amb el desig d’obrir-se per dialogar, opinar i ser membres d’un col·lectiu dins la nostra comunitat.

El dia de trobada és el dimarts a la tarda a l’antic local de l’emissora parroquial, o sigui sota la rectoria. L’entrada és pel carrer Pedraforca. L’activitat comença a 2/4 de 4 de la tarda fins a 2/4 de 6 que es fan diferents treballs, i fins a 2/4 de 7 es donen classes de català. Gairebé cada setmana es fan xerrades culturals, on es parla de tot i força, i cada tres mesos es fan excursions, majoritàriament culturals, es visiten llocs històrics, museus, es va el teatre, a la tele i a altres llocs de gran interès turístic o social. Els diferents treballs que es poden fer son: macramé, pintar figures, punt exprés, porcellana russa, tall i confecció, labors i cuina.

A la Castanyada del Centre Cultural no hi va faltar de resNormalment el curs va de setembre fins a juny, i encara que diu que és obert o tothom, fins ara només hi participen dones de diferents edats. Actualment són entre 60 i 70, però s’ho passen molt bé i a més tenen unes tertúlies d’allò més interessants.

El dissabte 25 de novembre d’enguany celebraven el seu 10è aniversari, fent festa grossa, a l’església parroquial, on les actuals participen dels cursos, i on retrobaven antigues amistats del centre cultural. Els actes començaven a les 7 de la tarda amb una missa solemne que omplia l’església d’amics i amigues, i de fidels. En acabat, el grup musical local Disset i Escaig, dirigits pel Sr. Domènec Ferrer, els oferia un gran concert de peces conegudes, de diferents estils i temes, que delectaven a tots els assistents, els quals premiaven amb forts i llargs aplaudiments la seva lluïda actuació. Seguidament es feia entrega d’obsequis als socis fundadors i un piscolabis de fi de festa i que servia perquè tothom fes petar la xerrada recordant vells temps i retrobant-se amb amics i alumnes d’altres cursos. L’organització, a càrrec del Centre Cultural Mestra Carme Baldelló, va ser tot un èxit d’organització i públic assistent. Dones si voleu passar una bona estona, fer noves amistats i activitats, ja ho sabeu, el dimarts al Centre Cultural Mestra Carme Baldelló, ens ho agrairàs.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet