Entitats


1. XXII DINAR D'ANIVERSARI DE LA PENYA BLAUGRANA

2. EXPOSICIÓ DE PUNT DE CREU

3. XIII MARXA POPULAR DEL CENTRE EXCURSIONISTA

4. XXII CURSA POPULAR D'ATLETISME


XXII DINAR D'ANIVERSARI DE LA PENYA BLAUGRANA 

El dinar de la Penya va estar ple de cares conegudesEl 22 d’octubre d’enguany, la Penya Blau-grana aprofitava el seu dinar d’Aniversari, per retre homenatge al periodista i locutor J.L. Fernández Abajo.

Com a convidats d’honor assistien al dinar Joan Castell i Sra., primer vicepresident del Barça; J.L. Fernàndez Abajo i Sra.; Josep M. Ducamp, (amic i col·laborador) M. Antònia Milà (vocal àrea Social del Barça). També hi assistien els exjugadors del Barça Quique Costas i Miquel Reina i Sra., acompanyats dels seus fills J. Manuel Reina, 3r. porter del Barça i primer del Barça B, acompanyat del seu germà; també Juanjo Brau (santvicentí d’asil) i conegut fisioterapeuta en el món del futbol, anava acompanyat de las seva Sra. i fill. Com podreu comprovar una bona llista de famosos. També ens acompanyava gent de les penyes blaugranes de St. Boi, Terrassa, Santpedor, St. Joan de Vilatorrada, Navarcles, St. Fruitós i Castellbell; i una bona colla d’amics del programa de ràdio Contras d’Opinions, que celebraven els 8000 i escaig del programa i aprofitaven l’homenatge al seu director, el Sr. Fernández Abajo per gaudir de l’amistat de la gent blaugrana, que els rebia amb els braços oberts.

El dinar va ser tot un batibull, ja que tants famosos i convidats donaven molt de joc, tots van tenir el seu regal, i el seu temps per parlar, encara que el gran protagonista en afers va ser J. L. Fernàndez Abajo, que amb els seus 43 anys com a periodista i locutor ha tingut molt de temps per aprendre molts trucs d’una professió molt engrescadora i en feia una gran demostració en el seu parlament. El Sr. Joan Castell tampoc no es va quedar enrera parlant del Barça i el barcelonisme i van engrescar a tots els culés. També es va fer un obsequi a totes les Pilas; a la pubilla sortint Isabel Bellmunt i a l’entrant, Maria Molins i Coll, que va haver de treballar de valent fent la seva tasca.

A l’hora de les postres i cafè semblava que la cosa es relaxava una mica, perquè els parlaments ja tocaven a la fi, tots tenien el seu regal i els comensals es prenien un respir, perquè tot seguit i per acabar-ho d’arrodonir començava una altra cop la gresca i el rebombori amb el ball: en Xano- en Ramon i Millenium donaven marxa a tothom amb la seva música; els convidats i participants van ballar saltar i bellugar-se fins que van acabar amb les seves forces. A l’hora de plegar, però, ja tornaven a parlar d’una nova excursió, una altra trobada, en un dinar o un sopar, el que sigui, però la marxa que no pari.

L’hora dels adéus va arribar i va tocar acomiadar-se dels amics, els de Barcelona, Terrassa, Sabadell, Manresa i altres pobles, tots satisfets del retrobament en el dinar d’aniversari. Això sí, tots deien fins l’any que ve (si Déu vol).


EXPOSICIÓ DE PUNT DE CREU

El dia 1 d’octubre va tenir lloc l’exposició de Punt de Creu i altres labors a la sala d’actes de l’ajuntament, organitzada per l’Agrupació Artística Sant Vicenç, i que va agradar molt a tothom.

Aquesta exposició va ser inaugurada el dia 1 i va estar oberta al públic fins el dia 12. A la mateixa exposició es va incloure un bonic i decoratiu rellotge amb la finalitat de fer un sorteig per ajudar a l’Agrupació amb unes tires de números que es venien a la mateixa exposició.

Aquest sorteig es farà el dia 5 de novembre i el número que surti premiat es dirà per Ràdio Zènit i també quedarà posat a Decoració i Cortines Marga. L’Agrupació Artística agraeix a tothom que ha col·laborat amb els seus treballs i particularment a la Sra. Josefa, que per atenció a l’Agrupació ens va portar una caseta amb tots els detalls fets de ganxet, digne d’admirar. Entre tots els treballs es va poder veure una exposició complerta.

Des d’aquest Breny, moltes gràcies a tots.

Agrupació Artística Sant Vicenç


XIII MARXA POPULAR DEL CENTRE EXCURSIONISTA

Aquest any en Quim Bundó ens regalava amb el seu peculiar estil el dibuix de les mascotes per les camisetes i cartells de la marxa. El temps, ennuvolat, i el fet que el dissabte 21 i el diumenge 22 d’octubre queien algunes gotejades espantava a molts participants habituals de la marxa, que va anar per les rodalies i indrets més bonics del nostre poble i del seu entorn. Com cada any, la marxa tenia tres modalitats per escollir: marxa curta, llarga a peu i amb bici. La marxa curta i la llarga seguien el mateix itinerari fins a la Serra; els de la curta baixaven pel revolt de cases fins a ca l’Ambròs, pujaven fins a l’ermita de Sant Pere de Vallhonesta, reposaven una mica. Menjaven un tros de coca i xocolata ben regadet amb un bon traguet d’aigua fresca i una bona xerradeta amb els companys de marxa. Continuaven per can Miqueló, el Soler, ca l’Ardèvol, la Residència i fins a l’emissora municipal Ràdio Zènit.

Els de la llarga, de la Serra continuaven fins a Sant Jaume, on els de la bici baixaven pel camí carreter de can Oliva fins al Pont de Vilomara, pujaven pel pont gòtic, passaven per can Forn fins al Mas Planoi, l’Enric, can Fité, el serrat de la Beguda, les Vives, la Farinera, per arribar també davant l’Emissora Municipal, on es feia entrega de la tradicional samarreta amb l’emblemàtic dibuix d’en Quim Bundó.

Va ser una llàstima que el temps esporuguís a tants participants. A les 8 del matí, hora de sortida de la llarga a peu, només alguns tímids núvols treien el cap. A les 9, hora de sortida de la resta, gairebé sense núvols, i sense pols per camí regat per les petites ruixades del dissabte i diumenge a la matinada, invitava a caminar i disfrutar dels bonics paratges i indrets que es trobaven en el recorregut. En acabat, un petit ruixat va fer córrer una mica als últims de la curta i va fer posar la capelina per torejar l’aigua. Llàstima que a la tarda no hagués plogut més, com van vaticinar els especialistes.

 


XXII CURSA POPULAR D'ATLETISME

La construcció dels globus aerostàtics va congregar gent de moltes cultures i procedències a la plaça de l’Onze de SetembreUn any més la Penya Blaugrana va organitzar, dins les festes del seu aniversari, la cursa popular d’atletisme pels carrers del nostre poble. El diumenge dia 8 d’octubre de bon matí, la gent de la Penya Blaugrana ja eren al peu del canó preparant tots els estris per muntar les taules, pancartes, el pòdium, les tanques (molt escasses aquest any), els trofeus (prop de 100), les medalles, regals, pòsters d’esportistes famosos, begudes i més estris i més premis (en tocaven gairebé a tothom) perquè tot estigués a punt per donar la sortida als primers atletes.

A les 9 ja començaven a arribar els participants, que majoritàriament són forasters. Molts són molt joves i els acompanyaven els pares o familiars propers. Això feia que molta gent donés color i escalfor als preparatius de la cursa. El bon sol que lluïa feia més bonic el batibull dels escalfaments i estiraments de la quitxalla, ja que eren els primers en sortir.

19 són les categories en què es divideixen els participants, segons l’edat i el sexe. Els més menuts son els nascuts l’any 93 i els més veterans del 48 o abans, i les veteranes del 49 o abans. El més menuts corrien 300 m. Els altres, segons categoria, 800 m, 1600 m, 2400 m, 3200 m, i els altres 800 m pels carrers del poble.

La participació ha estat força nombrosa, uns 400 atletes en total. Els acompanyats creaven un ambient multitudinari i festiu a la plaça Onze de Setembre, on eren situades l’arribada i la sortida. L’ambient dels carrers per on passava la cursa era totalment al revés, molt fred, sense que ningú no sortís a fer quatre crits d’ànim pels participants, que es queixaven de la poca participació del públic local i els estranyava molt aquest ambient en una carrera de tanta solera i que dóna tants premis. Els primers classificats locals, encara que no ho siguin de la seva categoria també van tenir copa o trofeu.

L’organització de la penya com cada any ha estat bona, deixant contents a tots els participants, la majoria dels quals han obtingut copa, medalles o obsequi.

Una de les iniciatives per als més joves que va tenir lloc a la mateixa plaça de l’Onze de Setembre va ser el poder construir un globus aerostàtic. Era bastant senzill, els organitzadors proporcionaven tot el material, el globus, la cistella, i els cordons per, un cop pintat i enganxat, deixar-lo volar i juntament amb el globus també la imaginació. Gràcies al bon dia i a la bona participació infantil de la cursa, tots s’hi van apuntar. Fins i tot els més tardans es van trobar que els globus ja s’havien acabat.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet