Inundacions a la Farinera


1. EL CONCERT DE LA SOLIDARITAT

2. MANIFEST DE L'AV DEL BARRI DE LA FARINERA

3. LA FARINERA I CAN XESC ES MANIFESTEN

 

Més informació a la secció L'Ajuntament informa


 

EL CONCERT DE LA SOLIDARIAT

Divendres dia 14 de juliol la plaça de l'Onze de Setembre es va convertir en un autèntic exemple de solidaritat. El concert a favor dels damnificats pels aiguats del 10 de juny, organitzat per l'Ajuntament de Sant Vicenç, Regió7 i Caixa Manresa, va tenir com a autèntics protagonistes el públic que hi va assistir, un miler de persones que van voler mostrar la seva solidaritat als afectats per la catàstrofe.

El cartell estava compost per grups de música tradicional, música clàssica i rock, de manera que tothom, des del més jove fins al més gran, va poder gaudir d'un bon espectacle. El més important, però, és que es van recaptar uns 2 milions de pessetes entre les entrades i les aportacions de diferents empreses de la comarca. Del repartiment dels diners se n'encarregarà el Consell Comarcal del Bages.

El compositor Santi Arisa va exercir de mestre de cerimòmies i va introduir en primer lloc l'actuació d'Els Convidats, un grup de pop acústic. A continuació va tocar el torn als Bastoners de Rajadell, el grup de ball En Dansa amb l'acompanyament d'Amanida Folk, de Castellgalí, els Nens i Joves de Marganell, que van interpretar el tradicional Ball de la Coca, la Coral Al Vent de Sant Vicenç, l'Esbart Monistrol Dansaire i els Grallers de Sant Salvador de Guradiola. Després dels grups tradicionals van pujar a l'escenari els Trumlaires, interpretant les seves divertides cançons populars, i tot seguit va ser el moment del pianista Celestí Vall. Després van actuar el rapsode Celdoni Fonoll, que va transmetre un missatge de suport de la seva companya Lloll Beltran, el quartet de flautes Quattuor i el cantautor Albert Palomar.

A continuació va arribar el moment de veure dalt de l'escenari els caps de cartell. Manel Camp, pianista i compositor manresà va interpretar versions jazzístiques de cançons com Boig per tu de Sau o País petit de Lluís Llach. El moment culminant va arribar quan van trepitjar l'escenari els manresans Gossos, que van fer gaudir el públic més jove amb temes del seu darrer treball, De viaje. El final de festa va ser molt emotiu, ja que públic i artistes van cantar conjuntament la cançó Imagine de John Lennon.

D. S.


 

MANIFEST DE L'AV DEL BARRI DE LA FARINERA

A causa del greu estat en què ha quedat el nostre barri després de la riuada del passat dia 10 de juny -que va provocar una víctima-, del greuge comparatiu que se'ns té amb altres afectats d'allà dalt del mateix dia, de la falta de sensibilitat de les administracions competents: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i Generalitat de Catalunya, al llarg de moltíssims anys -dècades-, per trobar una solució al problema principal del nostre barri - nostre poble-, que és la riera de Castellet, i de la deixadesa en general del barri, ens hem vist amb l'obligació de fer aquest acte reivindicatiu, ja que no volem ser un "barri marginal" de Sant Vicenç de Castellet.

VOLEM SOLUCIONS JA!

  • Canalització de la riera en tot el seu recorregut: volem l'amplada i profunditat de les seves mides naturals, manteniment i control permanent, ponts nous a la riera, canalització de les clavegueres, eliminació de les passarel·les del mig de la riera...

  • Subvenció als afectats: celeritat en les subvencions -ràpides i raonables- als afectats, tant a particulars com empreses. A causa de la riuada ja ha plegat una empresa.

  • Transformador del carrer del Clot del Tufau: fora del lloc actual. El trasllat del transformador ja el vàrem pagar els veïns en asfaltar el carrer. Causa de greus desgràcies el dia de les inundacions.

  • Pas soterrat C-1411: manteniment de neteja i enllumenat. Barana de protecció dels cotxes.

  • Neteja pública: neteja periòdica real dels nostres carrers.

  • Enllumenat: falta de llum a tot el barri.

  • Zones verdes: al barri no hi ha una sola zona verda.

  • Parada bus C-1411: mala situació de la parada actual a la C-1411

  • Semàfor a la C-1411: semàfor de radar que controli la velocitat dels cotxes.

  • Pont nou: realització del projecte del pont nou sobre el riu Llobregat. Gran revulsiu per al barri de la Farinera i per al nostre poble en general.

Tant els responsables de la Junta d'Aigües (Generalitat de Catalunya) de la riera, com els regidors implicats en la problemàtica del barri els invitem a visitar-lo.

Disculpeu les molèsties. Solidaritat!


 

LA FARINERA I CAN XESC ES MANIFESTEN

La canalització de la riera de Castellet és una de les principals reivindicacions de l'Associació de Veïns del Barri de la FarineraEls veïns del barri de la Farinera i de Can Xesc ja fa molts dies que manifesten el seu malestar perquè se senten una mica deixats de la mà de Déu.

Exclamen principalment que gairebé ningú s'ha preocupat d'ells des del dia de les inundacions. També es troben preocupats perquè la neteja de la riera ha quedat aturada i no es fan tasques per treure la brossa del llit, cosa que creuen que representa un gran perill donat el cas d'un altra pluja forta.

El diumenge i dilluns de Festa Major, el veïns manifestaven el seu desencant al carrer Gran tot exposant-hi fotos de l'abans i del després de la riuada. Aprofitaven per donar informació i alhora demostrar el seu gran neguit pel que consideren perillós de cara al futur.

El pas soterrat que travessa la C-1411 necessita, segons els veïns, un millor mantenimentEl divendres dia 14 de juliol a les 7 de la tarda es tallava la C-1411 (eix del Llobregat) per demostrar el seu enuig per la nul·la actuació d'administracions superiors, i molt especialment a la Generalitat de Catalunya per la seva poca eficàcia després dels aiguats. També consideren que els recursos i ajuts que els han promès són insuficients. El tall de carretera durà aproximadament una hora, els acompanyaren molts veïns del poble per mostrar-los la seva solidaritat. En total unes 400 persones es reuniren encapçalades per dues pancartes sota el lema de "SOLUCIONS JA" . La manifestació animada per tambors aconseguí paralitzar el trànsit tot i que la Guàrdia Civil de trànsit els desviava cap a l'autopista on els automobilistes, tant els que venien de Barcelona com els de Manresa, van haver de rascar-se la butxaca. En tot moment es va mantenir un comportament cívic tot i negar-se a fer intermitències per deixar circular a excepció d'una ambulància.

A les vuit en punt l'eix del Llobregat tornà a la normalitat tot i que s'afegí que si es creu oportú els talls podrien reproduir-se cada quinze dies.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet