L'Ajuntament informa


1. NOVA UBICACIÓ DELS CONTENIDORS D'ESTRIS

2. PROPER INICI DE PASSOS DE VIANANTS PER SOTA LES VIES DE RENFE

3. LA FESTA MAJOR D'HIVERN ES POTENCIA

4. UNA UNITAT DE FERROCARRIL BATEJADA AMB EL NOM DE "SANT VICENÇ DE CASTELLET"


 

NOVA UBICACIÓ DELS CONTENIDORS D'ESTRIS

Els contenidors que hi ha repartits a diferents indrets del poble, la funció dels quals és que s'hi puguin llençar objectes i estris de tota mena, seran canviats e lloc. Actualment estan repartits per diveros llocs. Actualment estan repartits per diversos llocs (torrent de Cal Sant Joan de Dalt, al carrer Eduardo Peña, plaça del Jutjat, carrer Pirineu, etc.) però és previst que a partir del mes de gener se situïn tots al pati de l'antic escorxador, entrant per la banda del canal (via Augusta).

Aquest espai estarà obert durant el dia i a les nits restarà tancat. Amb aquesta mesura i la col·laboració de tothom s'espera poder evitar les actuacions de persones que, amb un total menyspreu per l'entorn i pel veïnatge, a la nit rebusquen pels contenidors i escampen grans quantitats de material per terra, convertint els llocs on ara hi ha contenidors en petits abocadors descontrolats.

Aquest emplaçament que ara s'està condicionant tindrà caràcter provisional fins que, al mateix lloc, s'hi construeixi la deixalleria que haurà de fer la mateixa funció, però amb una àmplia classificació de materials i recollida més sistematitzada.


PROPER INICI DE PASSOS DE VIANANTS PER SOTA LES VIES DE RENFE

El conveni-marc que l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va signar amb Renfe contemplava la construcció de tres passos de vianants per sota les vies del ferrocarril i la substitució progressiva de les velles tanques per unes de noves. Dels tres passos un ja està en funcionament des del passat mes de juny i les velles tanques s'han substituït parcialment.

En la darrera reunió mantinguda entre els representants de l'Ajuntament i Renfe que formen la Comissió de Seguiment d'aquest conveni, es van deixar ja els projectes per enllestits i a punt per ser executats. Les previsions que inicialment s'han fixat són de començar a primers del 2000 (gener o febrer) per tal que les obres puguin estar acabades a començaments de l'estiu del mateix any (juny- juliol).

Els dos passos a construir són:

· el de l'església
· el de les escoles

El pas de l'església. Aquest pas comunicarà els carrers Montseny i Pau Casals amb els carrers París i Castellet. Evitant el pas per damunt les vies que ara s'utilitza i que quedarà tancat al pas de vianants. Aquest és un pas soterrat, al qual s'accedirà per escales a banda i banda de les vies.

El pas de les escoles. Comunicarà les dues bandes del poble per sota de les vies de Renfe i tindrà les seves boques d'entrada al carrer de Pius XII, al costat mateix del Col·legi de les Germanes Dominiques i anirà a sortir al carrer Manresa, encarant directament el carrer Goya, esdevenint així l'accés més proper a l'Intitut d'Ensenyament Secundari.

La proximitat dels dos centres d'ensenyament ha fet que se li hagi atribuït el nom de "pas de les escoles". Aquest pas tindrà una amplada de 5 metres, apte per a vehicles petits i vianants, els quals hi accediran sense escales, mitjançant una rampa apta per a discapacitats.


LA FESTA MAJOR D'HIVERN ES POTENCIA

Amb el pas dels anys i els canvis de costums de la societat, la Festa Major d'Hivern ha anat perdent la seva condició de festa local. El dia de Sant Vicenç, patró de la vila, ha esdevingut per a molta gent un simple dia no laboral idoni per absentar-se del poble. Així, els actes programats han perdut assistència i aquesta poca assistència ha induït que es programessin menys actes i, alguns d'aquests, amb poc atractiu.

Enguany, la Comissió de Festes intenta retornar la vessant festiva de la diada de Sant Vicenç, recuperant els balls com un dels elements que reafirmen la condició de festa en aquesta celebració del dia del patró del poble, 22 de gener, dia de Sant Vicenç.

El pavelló municipal s'adequarà degudament perquè compleixi les funcions d'un envelat, amb guarniments interiors de roba per millorar l'acústica i l'estètica, amb millor calefacció, i amb la instal·lació al terra d'un parquet de fusta, perquè els balladors i balladores no pateixin la incomoditat del terra del goma que fins ara s'havia utilitzat.

Per acabar de completar les millores, hi haurà orquestres amb molt alt nivell de qualitat. El divendres dia 21 actuarà l'orquestra Mitjanit, una de les formacions més joves que en aquest moment existeixen i que té un gran predicament entre el jovent.

El diumenge el ball serà amenitzat per una de les formacions de més prestigi de Catalunya, l'orquestra Cimarrón. Concerts, teatre i altres actes complementen una programació que vol ser atractiva per a tots els públics i que donen a la festa d'hivern els atributs necessaris per ser considerada també la Festa Major que el seu nom anuncia.


UNA UNITAT DE FERROCARRIL BATEJADA AMB EL NOM DE "SANT VICENÇ DE CASTELLET"

Una unitat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya serà batejada amb el nom de "Sant Vicenç de Castellet" i portarà inscrit, a més del nom, l'escut oficial del poble a la banda exterior dels vagons. L'acte oficial d'aquest "bateig" és previst pel dia 22 de gener, dia de Sant Vicenç i serà un dels actes populars de la Festa Major d'Hivern.

La cerimònia, que tindrà un caire eminentment festiu, es farà a l'estació dels ferrocarrils, amb assistència de representants de l'empresa, autoritats locals i totes les persones que ho desitgin. Els detalls seran anunciats oportunament juntament amb la programació de festes.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet