Les Queixes del Jeremies


Fa una temps que m'he adonat que la tecnologia ha envaït els carrers santvicentins. Els típics escombriaires, amb dos tipus d'escombres diferents i el seu carretó per deixar-hi les deixalles que recollien del terra, acabant el segle XX, això ja no es porta. Ara es porta un sistema mecanitzat, que necessita de la persona escombriaire per conduir-lo, i que ens neteja tots els racons del poble. Un sistema mecanitzat que ha costat 14.000.000 pts., catorze milions de pessetes per aquells que tants zeros els perden. Us imagineu quantes escombres es podrien comprar? Jo no m'atreveixo a fer-ne els càlculs.

En el programa d'actes de les festes de l'11 de Setembre comprovo que s'ha deixat de disfressar-ho tot. M'explicaré. Ens donen coca per la rebuda del Reis d'Orient la plaça de l'Ajuntament, ens fan fer Rua, llegeixis cua, de Carnestoltes per anar a berenar-sopar, escoltar havaneres per beure rom, organitzen una botifarrada a l'estil camp de futbol, una campanya electoral amb menús variats, la baixada d'andròmines per fer gana per l'arròs, la inauguració del pas soterrani amb xocolata desfeta, un nova font al poble i ja tenim l'aigua per acompanya la coca, i per fi i sense més embuts ens arriba un acte en què tant sols es mengen mongetes perquè és una tradició !! "Sant Vicenç acull molt bé la tradicional mongetada" ens avança el programa. Com no l'ha d'acollir bé si és un acte obertament culinari i no fa falta complementar-lo amb res més. Tradicions com aquesta, que només s'ha fet dos anys seguits, falten al poble!

Continuant amb aquest programa voldria comentar que senzillament s'han deixat festes. Festes que potser no són tant tradicionals com la mongetada però que sí que són més santvicentines. He vist menjar mongetes a molts d'altres llocs, però en canvi no he vist aplecs de Castellet en cap altre lloc.

 

Inici | Hemeroteca |
Col·lectiu El Breny | Sant Vicenç de Castellet